Ce este un magazin Ecommerce?

Orice afacere care se respecta are nevoie de vizibilitate online. Acest lucru se poate face prin intermediul unui site sau cu ajutorul unui magazin online. Un magazin online poate ajuta o afacere sa creasca, atat din punctul de vedere al brandului, cat si in privinta vanzarilor.

In cele ce urmeaza, vom vorbi despre ce este si cum functioneaza un magazin Ecommerce.

Un magazin Ecommerce (comert electronic) reprezinta un magazin online care permite cumparatorilor sa caute si sa cumpere produse de pe internet, fara a fi nevoiti sa-si paraseasca confortul propriei case. Clientii pot cauta, de obicei, articole specifice folosind cuvinte-cheie sau pot cauta anumite articole pe baza unei categorii selectate.

Un magazin Ecommerce include, in general, paginile cu produse, caracteristici de cautare, listari de categorie si un gateway de plata securizat, care foloseste cardul de credit.

Proprietarii de magazine online vor trebui sa construiasca un website si sa achizitioneze servicii de hosting sigure pentru magazinul Ecommerce. Pentru a accepta plata cu cardul de credit, proprietarul magazinului trebuie sa aplice pentru un cont de comerciant prin intermediul unui procesor de card de credit si sa achizitioneze un gateway de plata securizat. Fiecare parte din instalarea unui magazin Ecommerce are, de obicei, propriul set de taxe si cerinte legate de contract.

Odata ce clientul decide sa cumpere produsul, acesta apasa butonul pentru a-l adauga in cosul de cumparaturi electronic. Cand este gata sa plateasca, clientul face clic pe un buton pentru a merge la pagina de plata securizata, isi trece numele, informatiile de pe creditul de card si adresa pentru transport. Toate aceste informatii sunt apoi criptate si trimise la centrul magazinului pentru a finaliza si trimite comanda.

Ideea unui magazin Ecommerce a devenit posibila pentru prima data in 1995, atunci cand Netscape a introdus primul protocol de internet SSL (Secure Socket Layer). Folosind acest protocol SSL, informatiile de pe cardul de credit al clientului si alte detalii private sunt criptate inainte de a fi trimise prin intermediul internetului catre serverul magazinului de Ecommerce. Unele dintre primele si cele mai cunoscute magazine Ecommerce, care utilizeaza metoda de plata electronica, sunt Amazon.com si eBay.com.

Alte componente electronice ale unor astfel de magazine, precum EDI (Electronic Data Interchange) si EFT (Electronic Funds Transfer) sunt folosite inca din 1970. Folosind EDI, companiile pot trimite documente electronice, cum ar fi facturile, catre si de la anumite calculatoare care se folosesc de o conexiune securizata. EFT permite companiilor sa efectueze plati electronice una catre cealalta.

Adaugarea internetului, SSL-ului, si a procesatorilor de carduri de credit online de la parti terte au dus la cresterea magazinelor Ecommerce de-a lungul sfarsitului anilor 1990.

Un magazin Ecommerce are cateva avantaje distincte fata de magazinul fizic. Exista mai putine cheltuieli din moment ce nu trebuie deschis un magazin fizic cu personal.

Publicitatea pentru un magazin online folosind strategii online este mai putin costisitoare decat utilizarea printului traditional, marketing-ului radio si TV.Cumparatorii pot, de asemenea, sa compare cu usurinta preturile si caracteristicile produselor de pe website.

Pentru mai multe detalii legate de posibilitatea realizarii unui magazin online, nu ezitati sa accesati www.itexclusiv.ro.