Ce secrete ne mai rezerva Marea Piramida a lui Kufu

Din frageda copilarie , de cand am invatat despre ea ,  la orele de istorie din gimnaziu , am fost fascinat de Marea Piramida a lui Khufu (Cheops) de pe platoul Gizeh  , unde se afla ruinele anticului Memphis , la ora actuala suburbie a capitalei egiptene Cairo.

Una din marile enigme ale umanitatii consta in misterul legat de constructia acestei ultime minuni ale lumii antice. Ce utilaje de constructii au folosit  vechii egipteni pentru a taia , ridica si deplasa toate cele peste doua milioane si jumatate de blocuri de piatra de peste doua tone fiecare ?

Cu toata explozia tehnologica din ultimul deceniu, inca  nu s-au  realizat utilaje de constructii capabile sa execute  un astfel de colos arhitectonic. Cred ca va mai curge multa apa pe Nil , pana  cand contemporaneitatea  va putea finaliza un proiect identic Marii
Piramide.

Herodot a mentionat , potrivit scrierilor istoricului antic Manethon , ca Marea Piramida a fost construita  pe parcursul unei perioade de douazeci de ani si ca la ea ar fi lucrat simultan , schimburi  de  cate 10000 de oameni .

Conform unor calcule facute de specialisti  in domeniu , presupunerea  facuta  ca cei 10000 de muncitori , care ar fi carat cele peste doua milioane de blocuri de piatra (fiecare bloc avand , in medie peste doua tone) se dovedeste falsa , asta insemnand ca ar fi trebuit asezate peste treizeci de blocuri pe ora , cate zece ore pe zi , lucru imposibil.

Facand o paralela la sofisticatele utilaje de constructii aparute si pe piata noastra ( unde sunt obligat sa mentionez profesionalismul celor de pe Epinvest.ro) , observam ca cele mai performante  inventii ale momentului nu sunt apte sa duca la bun sfarsit asezarea a peste treizeci de blocuri uriase pe ora.

Sumedenie de arheologi  si  arhitecti de pe mapamond au studiat , studiaza si emit fel de fel de ipoteze privind rostul acestei piramide. Speculatiile conform carora vechimea acestei a ar fi mai mare de 43 de secole nu pot fi verificate. Se presupune ca in afara celor trei camera descoperite pana acum ar mai exista una , cea mai importanta , unde s-ar afla sarcofagul cu mumia lui Kufu.

De cand Vaticanul a recunoscut prin vocea Papei , existenta  fiintelor extraterestre ca si  alte creatii ale lui Dumnezeu , se poate crede ca la constructia Marii Piramide au contribuit si astfel de entitati , posesoare a unor tehnologii supraumane.

Aceasta teorie a fost emisa pentru prima oara de catre Carl Sagan( decedat in 1996) , astronom si astrofizician american , ale carui premonitii s-au dovedit a fi adevarate.  Personal  , aceasta teorie mi se mare mult mai credibila decat cea cu sutele de mii de egipteni antici roind in jurul piramidei.

Absolut  toate  masuratorile  efectuate in decursul anilor , nu au relevat altceva decat perfectiunea dusa  la extrem , in tot ceea ce inseamna  constructia piramidei. Izvor  infinit de inspiratie pentru imaginatia oamenilor  , Marea Piramida a lui Kufu  sfideaza trecerea timpului  , ramanand  inconjurata de mistere neelucidate.

 

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer

Concept of Magazin-Virtual.net