Ce trebuie sa stim despre un sistem automat de muls ?

Laptele si produsele lactate in general, pe care le consumam astazi sunt produse de catre animalele crescute la ferma, in mare parte vaci.

Va imaginati ca la cateva sute de vaci intr-o ferma, o mana de oameni ar avea nevoie de o vesnicie pentru a extrage tot laptele produs de acestea, de aceea tehnologia vine din nou in ajutorul omului oferindu-i acestuia alternativa care-i usureaza munca, si anume, mulgatorile sau masinile automate de muls.

Astfel de mulgatorisunt folosite peste tot in strainatate, acolo unde se doreste un proces de crestere a animalelor modern si eficient.

Pentru procesul de mulgere la o ferma individuala va trebui specificata o anumita aparatura care sa se potriveasca la fix nevoilor sale. Asadar, trebuie sa luam in considerare cate vaci avem, daca sunt legate sau lasate libere si in ce masura sunt hranite cu nutret verde.

Trebuie sa cunoastem foarte bine nivelele de productie actuale si cele destinate precum si caracteristicile de fatare. De asemenea, costurile fortei de munca, calificarile si disponibilitatea vor decide nivelul de automatizare.

Chestiunile tehnice precum cladirile existente, accesul la energia electrica, calitatea apei si accesul la drumuri, toate vor influenta specificatiile aparaturii. In cele din urma, trebuie sa tinem cont si de costurile finantarii si ale operatiilor, precum si de unele legi si regulamente care apar in functie de tara.

Din punct de vedere tehnic trebuie proiectat un sistem vid care sa se ocupe de extractia laptelui, transportul acestuia si curatare. Acesta trebuie sa opereze cu un nivel stabil pentru a asigura extragerea optima si trebuie luate in considerare, totodata, si unele erori precum intrarea aerului in timpul punerii in unitate.

Acest sistem trebuie sa aiba capacitatea de a transporta laptele fara prea mare agitare pentru a nu afecta calitatea acestuia. De asemenea, trebuie sa fie capabil sa ofere o buna curatire dupa utilizare.

Sistemul de pulsatii trebuie sa ofere un muls delicat cu o capacitate suficienta pentru a gestiona fluxurile mari de lapte, fara a afecta mameloanele in timpul fluxurilor mici. Vrem ca mulsul sa fie rapid, dar nu si dureros. Mai mult, capacitatea de muls trebuie sa fie insotita de capacitate de racire pentru a proteja calitatea laptelui.

Automatizarea este, adeseori, vazuta ca o modalitate de a economisi costurile fortei de munca, insa aceasta poate fi, de asemenea, o asigurare in privinta calitatii prin protejarea unui anumit proces de lucru.

Cu o aparatura de muls corect aleasa, instalata, folosita si intretinuta veti fi recompensati pe masura. Veti obtine rezultate reamarcabile in ceea ce priveste volumul de lapte pe care vacile il vor produce precum si in ceea ce priveste calitatea acestuia care se ridica la cele mai mari standarde. Nu trebuie sa uitam ca pentru a obtine un pret bun pentru laptele pe care urmeaza sa il distribuim trebuie sa oferim in schimb calitate.

Toate aceste lucruri prezentate mai sus sunt esentiale si trebuie luate in considerare pentru a obtine asistenta calificata in specificarea aparaturii. Furnizorii de echipamente profesionisti pot face acest lucru.