Cum administrez un magazine online?
Iti deschizi un magazin online atunci cand ai timp sa te ocupi de lucrurile administrative care tin de un astfel de magazin. Deschiderea unui astfel de magazin nu e atat de simpla pe cat ai crede, fapt pentru care trebuie sa apelezi la ajutor de specialitate. Ajutorul de specialitate in aceste cazuri vine de la firmele de web design.
O firma astfel de firma cunoscuta si cautata de clienti o gasesti pe Itexclusiv.ro. Aici vei gasi preturile aferente deschiderii unui magazin online, precum si oferte de promovare si optimizare SEO. Ai nevoie de astfel de servicii daca vrei sa ajungi cunoscut intr-un anumit domeniu.
Cand vine vorba de administrarea unui magazin sunt cateva aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere, cateva lucruri care tin de administrarea afacerii tale.
• Administrarea clientilor
Administrarea clientilor face referire in principal la rezolvarea problemelor venite din partea clientilor, la bazele de date care contin informatii legate de acestia sau la inregistrarea noilor clienti.
• Administrarea catalogului de produse
Administrarea produselor este poate cel mai important aspect care tine de administrarea unui site. Trebuie sa acorzi o atentie deosebita acestui aspect, sa atribui fiecarei categorii produsele potrivite si sa ai imagini pentru fiecare produs in parte. De asemenea trebuie sa existe pe site-ul tau un motor de cautare, astfel incat clientii sa gaseasca foarte usor ceeea ce cauta. Nu uita si de promotii si noutati, deoarece pentru clienti aceste aspecte conteaza foarte mult.
• Administrarea generala a site-ului
Ei bine, aici intra mai multe lucruri. In primul rand trebuie sa fii atent sa elimini produsele pe care nu le mai ai disponibile sau categoriile fara produse, deoarece aceste situatii daca sunt intalnite des, nu dau bine pentru site-ul tau.
Un alt aspect administrativ il reprezinta detaliile fiecarui produs. Pentru absolut orice produs, oricat ar fi el de mic sau de mare, trebuie sa ai datele aferente. Trebuie ca eventualii clienti sa vada clar denumirea si codul produsului, pretul, greutatea, culoarea, modalitatile de transport etc.
Tot un aspect ce tine de partea administrativa il reprezinta modalitatile de plata. Indicat ar fi sa ai disponibile pentru clientii tai mai multe modalitati de plata, astfel incat acestia sa nu fie constransi de una anume.
Un ultim aspect pe care il aducem in discutie tine de modificarea informatiilor de pe site. Administratorul unui magazin online trebuie sa aiba posibilitatea de a modifica sau sterge paginile statice.
Daca iti doresti un magazin online pe care sa-l poti administra in felul acesta, nu uita de recomandarea pe care ti-am facut-o la inceput si anume www.itexclusiv.ro. Pretul deschiderii unui magazin online este pe acest site 149 de euro +TVA, insa in acest pret sunt incluse: administrarea completa a magazinului, hosting web promo, consultanta si training.
Nu te astepta sa platesti 100 de lei pentru astfel de servicii, deoarece nu vei gasi nici macar o firma serioasa care sa-ti faca un site pentru aceasta suma. Chiar daca initial pretul crearii unui site web ti se pare mare, vei vedea apoi ca se merita sa dai fiecare banut.