Cum functioneaza ceasurile Apple?
Chiar daca tehnologia a evoluat extrem de rapid, cu totii mai avem in casa cel putin un ceas. Un astfel de ceas fizic devinde extrem de util atunci cand vrem sa stim cum stam cu timpul, dar nu avem acces nici la telefon, nici la televizor, nici la un alt dispozitiv asemanator. Cei interesati de achizitionarea de ceasuri sunt sfatuiti sa arunce o privire pe www.topceas.ro.
Ceasurile inteligente nu sunt un concept nou. Ideea a luat nastere undeva in anii 1940, atunci cand a aparut ceasul comunicator al lui Dick Tracy. A fost nevoie de ceva timp pentru ca acestea sa se implineasca, iar ceasurile care au functionalitati de calcul si merg mana in mana cu smartphone-urile sunt, in sfarsit, o parte a pietei de electronice.
Acestea ne pot notifica atunci cand avem apeluri telefonice, pot afisa mesajele si intalnirile ce stau sa vina si, de asemenea, pot actiona in calitate de player pentru muzica de pe telefon sau pentru alte aplicatii. Acum, compania Apple a intrat si ea in bransa producatorilor de astfel de ceasuri.
La evenimentul special organizat de Apple in septembrie 2014, directorul executiv Tim Cook a prezentat dispozitivul Apple Watch, impreuna cu iPhone 6 si iPhone 6 Plus. Acesta a facut referire la ceas ca fiind cel mai personal dispozitiv creat vreodata de Apple.
Numele ceasului este lipsit de omniprezenta āiā-ului cu care sunt prefixate majoritatea produselor Apple, insa design-ul sau elegant si interfata de utilizator extrem de prietenoasa par foarte mult in conformitate cu celelalte produse populare ale companiei.
Ceasul functioneaza in colaborare cu iPhone 5 sau versiunile ce il urmeaza, si chiar daca poate efectua cel putin o functie limitata departe de telefon, iPhone-ul este necesar pentru ca ceasul sa functioneze si sa aiba o utilizare reala.
Apple Watch incorporeaza inovatii in ceea ce priveste hardware-ul, software-ul si design-ul interfetei de utilizator astfel incat utilizatorul sa poate interactiona cu acesta prin vedere, atingere si sunet.
In afara de functiile preconizate precum preluarea apelurilor, mesajele, memorarea intalinirilor, functii GPS si redarea de continut media (lucruri pentru care ne putem baza pe telefon), Apple Watch adauga facilitarea platilor, monitorizarea ritmului cardiac si, in unele cazuri, chiar si deblocarea usilor.
De asemenea, se pare ca acesta arata timpul extrem de exact si poate fi folosit si ca accesoriu, avand un grad extrem de mare de personalizare.
Chiar daca forma si functionalitatea fiecarui ceas Apple este, in mare, aceeasi, Apple da posibilitatea utilizatorilor sa aleaga intre mai multe marimi, culori si chiar compozitie a materialului, impreuna cu o gama variata de curele ā unele utile, altele destul de sic. Astfel, sunt disponibile trei modele de ceasuri Apple: Watch, Watch Sport si Watch Edition.
Watch este realizat dintr-un aliaj de otel inoxidabil personalizat, disponibil intr-un negru lustruit sau spatial, cu o fata de safir-cristal. Watch Sport este realizat din aluminiu anodizat, disponibil in argintiu si gri spatial, cu o fata din sticla Ion-X. Watch Edition este facut din aur galben sau rosu de 18 karate cu fata de safir-cristal.